Verslo vadybos fakultetas
Verslo vadybos fakultetas
Naujausia informacija
Tvarumo ir žiedinės ekonomikos principai maisto pramonėje: nuo idėjų iki praktikos
2025-11-03
Tvarumo ir žiedinės ekonomikos principai maisto pramonėje: nuo idėjų iki praktikos
Šių metų lapkričio 5 d. (10:20–11:55, auditorija S3 709) ir lapkričio 6 d. (10:20–11:55, auditorija S3 620) dr. Maria Raquel Lucas, Évoros universiteto docentė ir tyrėja MED (Viduržemio jūros žemės ūkio, aplinkos ir plėtros institutas) bei CHANGE (Globalių pokyčių ir tvarumo institutas), Portugalija, skaitys paskaitą tema:
„Tvarumas ir žiedinė ekonomika maisto pramonėje: nuo koncepcijų iki praktikos“
Paskaita vyks anglų kalba.
Paskaitos metu viešnia pristatys, kaip tvarumo principai ir žiedinės ekonomikos požiūriai keičia verslo modelius ir maisto sektorių. Paskaitoje bus aptariami pagrindiniai tvarumo iššūkiai, susiję su atliekų tvarkymu ir mažinimu, išteklių efektyvumu, vertės kūrimu maisto sistemose bei atsakinga gamyba ir vartojimu. Bus pabrėžiama:
1) Novatoriškos strategijos ir valdymo mechanizmai – įskaitant pavyzdžius iš Portugalijos – kurie skatina socialinį, aplinkosauginį ir ekonominį tvarumą;
2) Maisto sektoriaus transformacijos keliai, užtikrinantys maisto saugumą ir aplinkos pusiausvyrą ateities kartoms;
3) Poreikis suprasti pagrindines koncepcijas ir siekti nuoseklumo, veiksmingai siejant universitetinį mokymą ir mokslinius tyrimus su realaus pasaulio praktika, siekiant prasmingų vadybinių pokyčių.
Nepraleiskite šios vertingos ir įtraukiančios paskaitos!
Paskaitos moderatorė: prof. dr. Renata Korsakienė (Vadybos katedra)
„Tvarumas ir žiedinė ekonomika maisto pramonėje: nuo koncepcijų iki praktikos“
Paskaita vyks anglų kalba.
Paskaitos metu viešnia pristatys, kaip tvarumo principai ir žiedinės ekonomikos požiūriai keičia verslo modelius ir maisto sektorių. Paskaitoje bus aptariami pagrindiniai tvarumo iššūkiai, susiję su atliekų tvarkymu ir mažinimu, išteklių efektyvumu, vertės kūrimu maisto sistemose bei atsakinga gamyba ir vartojimu. Bus pabrėžiama:
1) Novatoriškos strategijos ir valdymo mechanizmai – įskaitant pavyzdžius iš Portugalijos – kurie skatina socialinį, aplinkosauginį ir ekonominį tvarumą;
2) Maisto sektoriaus transformacijos keliai, užtikrinantys maisto saugumą ir aplinkos pusiausvyrą ateities kartoms;
3) Poreikis suprasti pagrindines koncepcijas ir siekti nuoseklumo, veiksmingai siejant universitetinį mokymą ir mokslinius tyrimus su realaus pasaulio praktika, siekiant prasmingų vadybinių pokyčių.
Nepraleiskite šios vertingos ir įtraukiančios paskaitos!
Paskaitos moderatorė: prof. dr. Renata Korsakienė (Vadybos katedra)
-
- Puslapio administratoriai:
- Jurga Vestertė
- Dominykas Ulevič
- Karolina Kardokaitė
- Ugnė Daraškevičiūtė