Žinių ir technologijų perdavimo centras
Naujienos
MITA projekte „INOprogresas“ nugalėjo VGTU dėstytojo sukurta inovacija
2017-11-27
MITA projekte „INOprogresas“ nugalėjo VGTU dėstytojo sukurta inovacija
Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) projekte „INOprogresas“ iš beveik 30 dalyvių nugalėtoju buvo išrinktas revoliuciją maisto pramonėje žadantis atradimas – sausas medus, kuris gaminamas išsaugant visas gerąsias savybes ir pasitelkiant ekonomiškai praktiškiausią medaus džiovinimo būdą. Inovaciją sukūrė Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Chemijos ir bioinžinerijos katedros dėstytojo Eriko Treskovskio įkurta biotechnologijų įmonė „Probiomas“.
Projekte „INOprogresas“, kurį inicijavo Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kartu su Ūkio ministerija, buvo pristatyta 30 lietuvių kūrėjų, inovacijų ir išradimų. Paskutiniame etape 9 atrinktus inovacijų kūrėjus įvertino kompetentinga komisija, kurią sudarė MITA direktorius Kęstutis Šetkus, verslininkas ir investuotojas Ilja Laursas, TV3 kūrybos direktorius Arvydas Rimas ir VGTU Žinių ir technologijų perdavimo centro vadovė Vilma Purienė.
Komisijos sprendimu, projektą laimėjo „Probiomas“, įmonė, pasitelkianti moderniausius biotechnologijų metodus ir gaminanti šalyje mažai matytą produktą – sausą medų. Įmonės įkūrėjas E. Treskovskis, tada dar VDU magistro studentas, technologines inovacijas įgyvendino VDU Gamtos mokslų fakulteto laboratorijoje.
Sauso medaus gaminimui „Probiomas“ naudoja purkštuvinio džiovinimo būdą, kurio metu produktas atomizuojamas iki mikrodalelių ir iš jo išgarinama drėgmė, tuo pat metu neprarandant jokių antibakterinių ir kitų sveikatai naudingų savybių. Inovacija išsprendžia medaus laikymo problemas maisto pramonėje – įprastas medus yra klampus, sunkus, užkemša gamybos įrenginius.
Projekto „INOprogresas“ organizatoriai įmonei skyrė prizą – viešinimo kampaniją. „INOprogresas“ laidų filmavimas vyko VGTU „LinkMenų fabrike“.
Sveikiname VGTU dėstytoją!
Projekte „INOprogresas“, kurį inicijavo Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kartu su Ūkio ministerija, buvo pristatyta 30 lietuvių kūrėjų, inovacijų ir išradimų. Paskutiniame etape 9 atrinktus inovacijų kūrėjus įvertino kompetentinga komisija, kurią sudarė MITA direktorius Kęstutis Šetkus, verslininkas ir investuotojas Ilja Laursas, TV3 kūrybos direktorius Arvydas Rimas ir VGTU Žinių ir technologijų perdavimo centro vadovė Vilma Purienė.
Komisijos sprendimu, projektą laimėjo „Probiomas“, įmonė, pasitelkianti moderniausius biotechnologijų metodus ir gaminanti šalyje mažai matytą produktą – sausą medų. Įmonės įkūrėjas E. Treskovskis, tada dar VDU magistro studentas, technologines inovacijas įgyvendino VDU Gamtos mokslų fakulteto laboratorijoje.
Sauso medaus gaminimui „Probiomas“ naudoja purkštuvinio džiovinimo būdą, kurio metu produktas atomizuojamas iki mikrodalelių ir iš jo išgarinama drėgmė, tuo pat metu neprarandant jokių antibakterinių ir kitų sveikatai naudingų savybių. Inovacija išsprendžia medaus laikymo problemas maisto pramonėje – įprastas medus yra klampus, sunkus, užkemša gamybos įrenginius.
Projekto „INOprogresas“ organizatoriai įmonei skyrė prizą – viešinimo kampaniją. „INOprogresas“ laidų filmavimas vyko VGTU „LinkMenų fabrike“.
Sveikiname VGTU dėstytoją!
-
- Puslapio administratoriai:
- Lina Bakšienė
- Ugnė Daraškevičiūtė