.jpg)
Duomenų laboratorija

- spręsti tvarumo problemas, naudojant skirtingos kilmės duomenų generavimą, apdorojimą ir modeliavimą;
- dirbti su duomenų bazėmis ir duomenų atvaizdavimo įrankiais;
- modeliuoti, prognozuoti ir atvaizduoti aplinkos procesus siekiant spręsti realias tvarumo problemas;
- įgyti žinių, kaip integruoti duomenis į studijas ir apdoroti duomenis aplinkos ir ekosistemų stebėsenoje, taikant stacionarias ir mobilias duomenų rinkimo sistemas.
Duomenų modeliavimo erdvėje vyks aplinkos atvirųjų duomenų stebėsena ir valdymas realiu metu (cheminės, biologinės, akustinės taršos, oro ir vandens sudėties, CO2 išmetimo, transporto judėjimo ir kt.), bei statinių ir patalpų mikroklimato duomenų analizė.
Ekodizaino laboratorija

- įrengta perdirbimo, eksperimentavimo ir dizaino erdvė, kurioje bu kuriami nauji aplinkosauginiai sprendimai bei produktai, kurų gamybai panaudojamas perdirbtas plastikas 3D spausdiniams;
- bus vykdomas antrinis ir daugkartinis medžiagų panaudojimas bei perdirbimas naujų produktų prototipų kūrimui;
- bus demonstruojamos plastiko atliekų panaudojimo galimybes kitų produktų kūrimui ir gamybai, pasitelkus žiediškumo ir ekologinio projektavimo principus.
Tvaraus vartojimo laboratorija

- bus vykdomas maisto kultūrų auginimas, kurios vėliau bus naudojamos atviroje demonstracinėje erdvėje maisto gamyboje;
- susidariusios maisto ir virtuvės atliekos bioreaktoriuje anaerobinio apdirbimo metu bus perdirbamos į biodujas ir kompostą, biodujos panaudojamos demonstracinės zonos reikmėms, o susidaręs kompostas, kaip gauta trąša naudojamas maisto kultūrų auginimo cikle;
- fermentavimo ir liofilizavimo įrenginių pagalba bus demonstruojami vartojimo per tvarią maisto grandinę pavyzdžiai išnaudojant žiedinės bio-ekonomikos galimybes praktinių gebėjimų ugdymui ir tvaraus vartotojo elgsenos.
Tvaraus vartojimo eksperimentinė demonstracinės erdvės koncepcija remiasi žiediškumo įgyvendinimo maisto grandinėje principu. Zonoje demonstruojama kaip galima sumažinti maisto sistemos aplinkosauginį pėdsaką̨ ir poveikį klimatui, ugdyti tvarius įpročius ir diegti juos kasdienybėje.
Maisto laboratorija

- pavalgyti savo pasiruoštą maistą jaukioje ir atviroje aplinkoje;
- naudoti šviežias žoleles iš laboratorijoje esančio tvaraus darželio;
- susipažinti su tvaraus maisto vartojimo principais ir idėjomis;
- dalyvauti maisto ruošimo dirbtuvėse ir edukacinėse veiklose, skatinančiose tvarų gyvenimo būdą.
Atviroje maisto laboratorijoje (Tvaraus vartojimo erdvėje) akcentuojamas bendruomeniškumas ir tvarumo kultūros puoselėjimas.
Mambu laboratorija
-
- Puslapio administratoriai:
- Emilis Keras
- Monika Linkevič
- Ugnė Daraškevičiūtė