Duomenų modeliavimo erdvė
Šioje erdvėje galėsite:
- spręsti tvarumo problemas, naudojant skirtingos kilmės duomenų generavimą, apdorojimą ir modeliavimą;
- dirbti su duomenų bazėmis ir duomenų atvaizdavimo įrankiais;
- modeliuoti, prognozuoti ir atvaizduoti aplinkos procesus siekiant spręsti realias tvarumo problemas;
- įgyti žinių, kaip integruoti duomenis į studijas ir apdoroti duomenis aplinkos ir ekosistemų stebėsenoje, taikant stacionarias ir mobilias duomenų rinkimo sistemas.
Eko dizaino erdvė
Šioje erdvėje:
- įrengta perdirbimo, eksperimentavimo ir dizaino erdvė, kurioje bu kuriami nauji aplinkosauginiai sprendimai bei produktai, kurų gamybai panaudojamas perdirbtas plastikas 3D spausdiniams;
- bus vykdomas antrinis ir daugkartinis medžiagų panaudojimas bei perdirbimas naujų produktų prototipų kūrimui;
- bus demonstruojamos plastiko atliekų panaudojimo galimybes kitų produktų kūrimui ir gamybai, pasitelkus žiediškumo ir ekologinio projektavimo principus.
Tvaraus vartojimo eksperimentinė demonstracinė erdvė
Šioje erdvėje:
- bus vykdomas maisto kultūrų auginimas, kurios vėliau bus naudojamos atviroje demonstracinėje erdvėje maisto gamyboje;
- susidariusios maisto ir virtuvės atliekos bioreaktoriuje anaerobinio apdirbimo metu bus perdirbamos į biodujas ir kompostą, biodujos panaudojamos demonstracinės zonos reikmėms, o susidaręs kompostas, kaip gauta trąša naudojamas maisto kultūrų auginimo cikle;
- fermentavimo ir liofilizavimo įrenginių pagalba bus demonstruojami vartojimo per tvarią maisto grandinę pavyzdžiai išnaudojant žiedinės bio-ekonomikos galimybes praktinių gebėjimų ugdymui ir tvaraus vartotojo elgsenos.
Tvaraus vartojimo eksperimentinė demonstracinės erdvės koncepcija remiasi žiediškumo įgyvendinimo maisto grandinėje principu. Zonoje demonstruojama kaip galima sumažinti maisto sistemos aplinkosauginį pėdsaką̨ ir poveikį klimatui, ugdyti tvarius įpročius ir diegti juos kasdienybėje.
-
- Puslapio administratoriai:
- Monika Linkevič
- Ugnė Daraškevičiūtė