Pradžia
Svetainės struktūra
Mano VILNIUSTECH
en
  • Kūrybinių industrijų fakultetas
    • Apie fakultetą
    • Struktūra
    • Studentų atstovybė
    • Rėmėjai ir partneriai
  • Studijos
    • Apie studijas
    • Bakalauro Studijos
    • Magistrantūros studijos
    • Doktorantūros studijos
    • Kolegijų absolventams
    • Moksleiviams
    • Dalinės studijos
    • Perstojimo galimybės
  • Mokslas ir inovacijos
    • Apie mokslą ir inovacijas
    • Doktorantūra
    • Mokslo projektai ir tyrimai
    • Pasiekimai
    • Renginiai ir konferencijos
    • Piliečių mokslo centras
    • Kūrybinių kompetencijų centras
    • Kita informacija
  • Tarptautiškumas
    • Apie tarptautiškumą
    • Tarptautinės galimybės studentams
    • Tarptautinės galimybės darbuotojams
    • Tarptautiniai partneriai
    • Tarptautiniai projektai
  • Padaliniai
    • Filosofijos ir kultūros studijų katedra
    • Pramogų industrijų katedra
    • Kūrybos komunikacijos katedra
    • Lietuvių kalbos skyrius
    • Užsienio kalbų skyrius
    • Kūrybos technologijų laboratorija
    • Renginių inžinerijos laboratorija
  • Kontaktai
    • Kaip mus rasti
Pradžia
en
Kūrybinių industrijų fakultetas Kūrybinių industrijų fakultetas Naujausia informacija Sveika mityba universitete: kuo ypatingi „Confetti“ ir „Maisto imperija“ meniu?
Sveika mityba universitete: kuo ypatingi „Confetti“ ir „Maisto imperija“ meniu?
2024-10-30

Sveika mityba universitete: kuo ypatingi „Confetti“ ir „Maisto imperija“ meniu?

Maistas – neatsiejama žmogaus gyvenimo dalis, o tinkama mityba – sveikatos pagrindas. Netinkamai maitinantis, gali sutrikti fizinė ir psichinė sveikata, kamuoti nuovargis, o ypač įtemptu sesijų laikotarpiu, netinkamo maisto pasirinkimas gali lemti ir energijos stygių, pablogėjusią koncentraciją ir susilpnėjusią atmintį.
 
VILNIUS TECH padaliniuose įsikūrusios „Maisto imperija“ ir „Confetti“ į savo valgiaraščius įtraukia aukštos maistinės vertės turinčių patiekalų, džiuginančių ne tik studentų skrandžius.
 
Sveikas maistas kiekvienam
 
Plytinės rūmuose besimokantys studentai, dirbantys mokslininkai ir svečiai turi galimybę kasdien ragauti įvairių, sveikai paruoštų patiekalų restorane „Confetti“. Kaip pasakoja jo vadovas Aidas Poleninas, kiekvienam patiekalui sukurti yra skiriamas ypatingas dėmesys ne tik pasirenkant produktus, bet ir vengiant įvairių dirbtinių skonio stipriklių, cukraus ar kitų priedų, kurie nėra palankūs sveikatai.
 
„Mūsų šūkis – sveikas maistas kiekvienam. Todėl savo patiekalus gaminame taip, jog šie prisigertų kuo mažiau riebalų, arba visai jų neturėtų, gamindami mėsos patiekalus nenaudojame miltų ir įprastinių džiūvėsėlių, juos keičiame daržovėmis arba avižų džiūvėsėliais, o pridėtinį cukrų – į uogas ir agavų sirupą.. Net pagal dietistų maistinės vertės skaičiavimus, vitrinoje esantys skanėstai yra klasifikuojami kaip užkandžiai, o ne desertai“, – pasakoja restorano vadovas.
 
Taip pat „Confetti“ ypatingas tuo, jog kasdien čia galima rasti daug įvairiai, bet sveikai paruoštų daržovių, tarp kurių yra ir pačių savininkų užaugintų bei marinuotų daržo gėrybių. 
 
Mėsos patiekalai ruošiami iš Lietuvos ūkininkų tiekiamų produktų, o kiaušiniai – tik laisvai laikomų vištų. Šiame restorane sveikuoliški ir padažai, gaminami nenaudojant krakmolo, miltų ir kitokių priedų. 
 
„Confetti“ neužmirštami ir užsienio studentai, kuriems suteikiama galimybė mėgautis savo tradiciniais bei paragauti lietuviškų patiekalų. Nevalgantys mėsos ar vengiantys gliuteno, taip pat gali rinktis iš keleto patiekalų per dieną.
 
„Prie valgiaraščių sudarymo ir maisto gamybos dirba tik ilgą patirtį turintys savo sričių profesionalai. Maitinant studentus ir dėstytojus, mums svarbu, kad šie gautų ne greitai pasisavinamus, bet sudėtinius – t.y. lėtai energiją išskiriančius angliavandenius. Valgant tokį maistą, energijos užtenka visai dienai, virškinimas būna lengvesnis, o organizmas pasisavina daugiau maistinių medžiagų. Todėl mums svarbu, kad kiekvienas patiekalas būtų tik geriausios kokybės ir maistinės vertės“, – pasakoja „Conffeti“ vadovas Aidas Poleninas.
 
Svarbiausia – skonis ir estetika
 
„Maisto imperija“ yra puikiai pažįstama, ilgametė Statybos ir Verslo fakultetų dalis, į kurią užsuka pavalgyti ne tik šių, bet ir kitų fakultetų studentai, dėstytojai bei darbuotojai. 
 
Restorano vadovas Valdas Petrušis pasakoja, jog valgiaraštis sukurtas taip, kad jame pavalgyti rastų ir norintieji papietauti, ir užkąsti – kasdien jame galima rasti 15-20 patiekalų. Taip pat nemaža dalis pritaikyta vegetarams, tam tikrų maisto produktų netoleruojantiems žmonėms ir užsienio studentams.
 
„Turime nemažą pasirinkimą patiekalų nevalgantiems mėsos, ypač kiaulienos, kadangi dalis universiteto bendruomenės yra atvykę iš šalių, kuriose tikėjimas neleidžia to daryti. Taip pat gaminame nemažai vištienos patiekalų. Kasdien ruošiame skirtingus patiekalus, tačiau yra ir tokių, kuriuos gaminame kasdien, pavyzdžiui, itin mėgstamus kiaulienos karbonadus. Tačiau mūsų pagrindinė vizija – restoranas, kuriame visi rastų ką nors sau tinkamo“, – pasakoja V. Petrušis.
 
„Maisto imperijoje“ maistą ruošia profesionalai, ir gamina tik iš šviežių produktų. Kaip pasakoja restorano direktorius, mėsą ir ekologiškas daržoves jie perka iš Lietuvos ūkininkų. Tam labai svarbus ir sezoniškumas, todėl nuolat galvojama, ką galima pagaminti iš tą dieną esančių produktų. 
 
„Mums svarbiausia yra maisto skonis ir vaizdas, kuriuos sukuriame įdėję meilės ir gamindami iš širdies. Visuomet stengiamės dirbti su šypsena“, – sako V. Petrušis.
 
Restoranus rasite:
 
„Maisto imperija“ – Saulėtekio al. 11, S2 Auditoriniame korpuse, 1 aukšte.
 
„Confetti“ – Plytinės g. 25, 1 aukšte ir Islandijos g. 3.  
 
    • Puslapio administratoriai:
    • Gabija Velykytė
    • Milda Gumbytė
    • Dovilė Lisauskienė
    • Karolina Kardokaitė
    • Ugnė Daraškevičiūtė
Kūrybinių industrijų fakultetas
Kūrybinių industrijų fakultetas
Apie fakultetą
Struktūra
Studentų atstovybė
Rėmėjai ir partneriai
Studijos
Studijos
Apie studijas
Bakalauro Studijos
Magistrantūros studijos
Doktorantūros studijos
Kolegijų absolventams
Moksleiviams
Dalinės studijos
Perstojimo galimybės
Mokslas ir inovacijos
Mokslas ir inovacijos
Apie mokslą ir inovacijas
Doktorantūra
Mokslo projektai ir tyrimai
Pasiekimai
Renginiai ir konferencijos
Piliečių mokslo centras
Naujienos
Kas yra Piliečių mokslas
Piliečių mokslo projektai VILNIUS TECH
Piliečių mokslo projektai
Mokomoji medžiaga
Kūrybinių kompetencijų centras
Naujienos
Kita informacija
Tarptautiškumas
Tarptautiškumas
Apie tarptautiškumą
Tarptautinės galimybės studentams
Tarptautinės galimybės darbuotojams
Tarptautiniai partneriai
Tarptautiniai projektai
Padaliniai
Padaliniai
Filosofijos ir kultūros studijų katedra
Apie katedrą
Pramogų industrijų katedra
Apie katedrą
Studijos
Kūrybos komunikacijos katedra
Apie katedrą
Studijos
Kita informacija
Lietuvių kalbos skyrius
Apie padalinį
Užsienio kalbų skyrius
Apie padalinį
Kūrybos technologijų laboratorija
Renginių inžinerijos laboratorija
Kontaktai
Kontaktai
Kaip mus rasti
Mano VILNIUSTECH
vilniustech.lt
  • Kontaktai
  • Duomenų saugumas
  • Alumni
  • E-parduotuvė
  • El. paštas darbuotojams
Kūrybinių industrijų fakultetas:
Trakų g. 1, 01132 Vilnius
Telefonas (8 5) 237 0636
El. paštas crypt:PGEgaHJlZj0ibWFpbHRvOmtpZkB2aWxuaXVzdGVjaC5sdCIgdGl0bGU9ImtpZkB2aWxuaXVzdGVjaC5sdCI+a2lmQHZpbG5pdXN0ZWNoLmx0PC9hPg==:xx crypt:PGEgaHJlZj0ibWFpbHRvOkFudGFuYXMua29udHJpbWFzQHZpbG5pdXN0ZWNoLmx0IiBzdHlsZT0icG9pbnRlci1ldmVudHM6IG5vbmU7Y29sb3I6IHJnYmEoMCwgMCwgMCwgMCk7IHBvc2l0aW9uOiBhYnNvbHV0ZTsiPkFudGFuYXMua29udHJpbWFzQHZpbG5pdXN0ZWNoLmx0PC9hPg==:xx
e-solution Mediapark
e-solution Mediapark
ATHENA